piątek, 8 listopada 2013

DOMOWY LIKIER IRISH CREAM





Dziś coś pysznego i rozgrzewającego na jesienne chłodne wieczory... Domowy likier Irish Cream... Gęsty, aksamitny, kremowy, z cudowną nutką kawy w tle... Do zrobienia w dwie minuty... Można go stosować jako polewę do lodów, czy jako dodatek do kremów i deserów. Najlepiej smakuje oczywiście popijany z malutkiego kieliszka w dobrym towarzystwie...:)) Przechowywany w lodówce wytrzyma nawet dwa miesiące, ale ja gwarantuję Wam, że zniknie dużo wcześniej!:))


SKŁADNIKI na około 1 litr:
  • 300 ml whiskey (użyłam Jack Daniel's)
  • 300 ml śmietany kremówki 36%
  • 1 puszka (400 g) słodzonego mleka skondensowanego
  • 1 łyżka kawy rozpuszczalnej


WYKONANIE:
Wszystkie składniki zmiksować razem na gładki płyn. Gotowe! 
Likier przelać do butelki i przechowywać w lodówce max. 2 miesiące. Smacznego!




2 komentarze:

Ślicznie dziękuję za pozostawiony komentarz :)

TOP