poniedziałek, 18 sierpnia 2014

KONKURS !!!




Kochani, dziś zamiast przepisu mam dla Was małą niespodziankę!:))
Postanowiłam zorganizować dla Was KONKURS, w którym do wygrania jest przepiękna ceramiczna forma do tarty firmy DUKA o średnicy 24 cm! Forma z najnowszej kolekcji marki jest ozdobiona śliczną żółtą krateczką, pięknie prezentuje się na stole. Można ją używać w kuchence mikrofalowej i w piekarniku do temperatury 230 stopni C. Jest idealna do podawania gorących jak i zimnych potraw, a przede wszystkim pysznych tart:) Najwyższa jakość i piękny design - ta nagroda może należeć do kogoś z Was!!!


Zasady KONKURSU są bardzo proste:

KROK 1. Wybierz ulubioną potrawę/danie/ciasto/sałatkę/koktajl/itd. ze strony Słodko-Słony Świat Ilony (możesz wybierać wśród wszystkich przepisów na blogu)

KROK 2. Pod postem o KONKURSIE dodaj Komentarz z nazwą wybranego przez siebie przepisu i uzasadnij krótko dlaczego go wybrałaś/eś

KROK 3. Polub stronę Słodko-Słony Świat Ilony na Facebooku (jeśli już jesteś fanem bloga - pomiń ten krok)

KROK 4. Wejdź na Fanpage Słodko-Słony Świat Ilony na Facebook'u i udostępnij post o KONKURSIE.


Spośród najciekawszych odpowiedzi wybiorę 5 osób:
  • 1 Zwycięzcę, który otrzyma przepiękną Formę do Tarty firmy DUKA
  • 2 osoby, które otrzymają piękne pastelowe Testery do ciast (koniec sprawdzania czy ciasto jest gotowe za pomocą drewnianych patyczków do szaszłyków:)))
  • 2 osoby, które otrzymają urocze Silikonowe Trzepaczki w kolorze pastelowego różu


KONKURS trwa od dzisiaj tj. od poniedziałku 18 sierpnia 2014 roku do niedzieli 31 sierpnia 2014 roku do godziny 23:59.
Wyniki KONKURSU ogłoszę w środę 3 września 2014 roku na blogu oraz na moim Fanpage'u na Facebooku.


Zapraszam Was gorąco do wspólnej zabawy i życzę powodzenia !!! :))
NAGRODY CZEKAJĄ !!!

Wpis nie jest sponsorowany

Regulamin Konkursu:
1. Organizatorem KONKURSU oraz fundatorem nagród jest blog Słodko-Słony Świat Ilony.
2. KONKURS trwa od poniedziałku 18 sierpnia 2014 roku do niedzieli 31 sierpnia 2014 roku do godziny 23:59.
3. Ogłoszenie wyników nastąpi w środę 3 września 2014 roku na blogu Słodko-Słony Świat Ilony oraz na Fanpag'u bloga na Facebooku.
4. Nagrody wysłane zostaną tylko na terenie PL.
5. Nagrodami w KONKURSIE są: Forma do Tarty firmy DUKA o średnicy 24 cm, 2 Testery do Ciast, 2 Silikonowe Trzepaczki.
6. Zadaniem Uczestnika KONKURSU jest wybranie najciekawszego jego zdaniem przepisu z bloga Słodko-Słony Świat Ilony oraz pozostawienie Komentarza pod postem "KONKURS" z nazwą wybranego przepisu, a także krótkim uzasadnieniem swojego wyboru. Następnie Uczestnik ma za zadanie "polubić" w/w blog na Facebook'u oraz udostępnić post o KONKURSIE na Facebooku.



30 komentarzy:

  1. http://blogilonnki.blogspot.com/2013/11/aksamitny-czekoladowy-sernik-na-zimno-z.html

    SERNIK NA ZIMNO

    Dlaczego ten?
    Bo jest po pierwsze - czekoladowy! Po drugie - zimny! Po trzecie - letni, bo z malinami. Dla takich deserów nie liczymy kalorii :)


    Daria I.

    OdpowiedzUsuń
  2. Hmmm, w sumie mam taką samą formę do tarty, ale… zawsze mogę mieć dwie! :))))))

    OdpowiedzUsuń
  3. A jeżeli ktoś nie posiada facebooka? :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo mi przykro, ale posiadanie konta na Facebook'u jest konieczne, ponieważ tak jest to ujęte w Regulaminie. Niestety nie mogę go już zmienić podczas trwania Konkursu:( Ale obiecuję zorganizować już wkrótce kolejny konkurs, tym razem bez Facebook'owych wymogów:))

      Usuń
    2. Nie mogę się doczekać :)

      Usuń
    3. właśnie nie każdy ma fejsbuka :P też czekam na następny konkurs.

      Usuń
  4. Tarta z białą czekolada i malinami!
    Dlaczego?
    Przeglądałam bloga w poszukiwaniu, TEGO przepisu, patrze i co? Maliny!
    Dla nich, zrobiłabym wszystko, do tego połączenie ich z białą czekoladą - takie połączenie jest pyszne!
    Czytając przepis od razu zrobiłam się głodna i.... chyba skuszę się na nią!

    pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Polędwiczki w sosie pieczarkowym.......Długo nie mogłam się zdecydować co wybrać wszystko zjadam oczami, dlatego wybrałam polędwiczki. Sprawdziłam przepis i wyszły przepyszne.Wcześniej robiłam z innego przepisu i były powiedzmy średnie. Doskonałe na niedzielne obiady z rodzinką.

    OdpowiedzUsuń
  6. Kisiel truskawkowy :) Taki robiła mi zawsze babcia, miłe wspomnienie z dzieciństwa, a smak niezapomniany, sama często robię podobny, ale ten babciny był wyjątkowy :) Ten przepis przypomniał mi beztroskie dzieciństwo, na mojej twarzy pojawił się uśmiech, a ja powędrowałam do kuchni i zrobiłam kisiel z Twojego przepisu... Pyszny, miło było znowu poczuć się dzieckiem :) Ewa K-B. :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ponieważ uwielbiam tarty, uwielbiam panna cottę i kocham truskawki to wybieram http://blogilonnki.blogspot.com/2014/08/tarta-panna-cotta-z-musem-truskawkowym.html

    Dla mnie to połączenie idealne, pyszne, słodkie...
    Poprawiacz humoru!
    Kiedy na nią patrzę, to moje ślinianki pracują na wysokich obrotach.
    Mniam

    Pozdrawiam
    kontakt@magielkuchenny.pl

    OdpowiedzUsuń
  8. http://blogilonnki.blogspot.fi/2014/07/nadziewany-kurczak-w-ciescie-francuskim.html

    Nadziewany kurczak w cieście francuskim

    Bardzo lubię zjeść dobrze przyrządzone mięso w niecodziennej odsłonie nie tylko od święta ale również w tygodniu. Poszukuje coraz to nowych, ciekawych przepisów ale na taki jeszcze nie trafiłam. Zawijałam w ciasto francuskie łososia, kiełbaski ale nie kurczaka.Przyznam,ze to dla mnie nowość na którą mam wielką ochotę się porwać :)

    Pozdrawiam serdecznie
    Justyna
    kuchennefascynacje@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja wybrałam kostkę jogurtowo-serową z galaretką. A dlaczego - ponieważ przypomniałaś mi tym przepisem czasy mojego dzieciństwa. Pamiętam jak moja Mama w niedzielę robiła to pyszne ciasto a my zawsze się nim zachwycaliśmy. Oj już dawno go nie jadłam muszę go
    zrobić koniecznie. Dziękuje za ten przepis :-) wygląda pysznie i pysznie smakuje. Pozdrawiam Marzena
    szkodzinska.marzena@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  10. SERNIKOWY TORT KOKOSOWO-MALINOWY wybrałam ten torcik bo zawiera w sobie smaki ,które uwielbiam czyli malinki i ciasto kakaowe.
    W dodatku jego wygląd zachwyca moje oczko i chętnie taki zrobiła a jak nie to chętnie bym się poczęstowała. Dla mnie nr 1.

    OdpowiedzUsuń
  11. No to i ja spróbuję swoich sił w konkursie :)
    Mój wybór padł na Ekstremalnie czekoladowy tort z kulkami rispee, ponieważ zrobił wrażenie nie tylko na mnie ale również na mojej córci, która od razu zamówiła sobie taki sam na swoje urodziny. Tort jest przepiękny w swojej prostocie i ta złota wstążka która dodaje mu uroku. Wybrałam go również ponieważ kocham czekoladę w każdej formie czy to są lody,ciasta, ciasteczka, czy poprostu czekolada do picia nigdy jej nie odmawiam :) a ten tort ma w sobie 100% czekoladowej pokusy.

    pozdrawiam,
    Karina

    jakpaczekwmaśle@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  12. ja wybrałabym paprykarz z kaszą pęczak, bo czytając ten przepis obudziły się we mnie najcudowniejsze wspomnienia z mojego dzieciństwa, gdy razem z trojgiem mojego rodzeństwa i dwójką dzieci sąsiadów z butelką oranżady w plecaku i paczką sucharów wyruszaliśmy na długie wyprawy w poszukiwaniu skarbów. Wracaliśmy na kolację, zmęczeni, umorusani, poparzeni pokrzywami i pogryzieni przez komary ale ogromnie szczęśliwi bo w domu czekała na nas kochająca mama z pyszną kolacją. To były trochę inne czasy i rodzice nie bali sie nas puszczać samych. Żałuję ogromnie, że moi synowie nie będą mieć takich wspomień.
    Po z tym bardzo mnie zaciekawił ten przepis, z pewnością go wypróbuję :)

    aroniawiemcojem@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  13. Najcudowniejszym i najbardziej pasującym do mnie przepisem jest ten na tartę z białą czekoladą i malinami (http://blogilonnki.blogspot.com/2014/07/tarta-z-biaa-czekolada-i-malinami_26.html).
    Są to dokładnie moje smaki - połączenie delikatnej białej czekolady, kwaśnych malin, serka mascarpone i herbatników to mój osobisty strzał w dziesiątkę! A do tego wspaniały cukier puder na wierzchu! podobny przepis przekazała mi kiedyś moja Mama, pewnie dlatego tak uwielbiam to połączenie. Mama zawsze wiedziała, co jest najlepsze ;-)

    Pozdrawiam serdecznie,
    Adrianna z ugotujiprzetestuj.blogspot.com
    adrianna.szefer@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  14. Cześć!

    Robisz tak apetyczne zdjęcia, że ciężko się na coś zdecydować... Ale w końcu wybrałam: http://blogilonnki.blogspot.com/2013/10/osos-bardzo-czesto-gosci-na-moim-stole.html

    Dlaczego? Bo urzekła mnie ta niezwykła kompozycja smaków! Przede wszystkim mój ukochany łosoś i to nie smażony, ociekający tłuszczem, ale zamarynowany i upieczony w folii (PYSZNY! ZDROWY!) i do tego... żurawina! Nigdy nie wpadłam na to, że można jej użyć do łososia, a nie tylko czerwonego mięsa. I tak oto uratowałaś słoiczek stojący od jakiegoś czasu w mojej lodówce ;-) Następnie makaron - sama podaję łososia z makaronem :-) Lekkie pistacjowe (KOCHAM PISTACJE!) pesto dopełnia potrawy, która jest prawdziwym szaleństwem dla kubków smakowych :-) I do tego jest zdrowa... Czego chcieć więcej?

    Basia pani_misiowa@vp.pl

    OdpowiedzUsuń
  15. Ogarnia mnie szaleństwo zmysłów kiedy przeglądam Twoje przepisy, zdjęcia... Po (długim) zastanowieniu wybieram deser Banoffee pie. Wygląda obłędnie, tak samo pewnie smakuje i jest szybki w przygotowaniu. Oczywiście za sprawą tych zbożowych ciasteczek, orzechów i płatków jest również niezwykle zdrowy :)

    OdpowiedzUsuń
  16. TORT KOKOSOWO-MALINOWY!!!!!cudowne połączenie smaków. Podstawowe składniki moje ulubione w słodkościach. Połączenie ich to już czyste zuchwalstwo, które chcę popełniać jak najczęściej. Zrobię jak najszybciej ale muszę przestać wpatrywać się w te przepiękne zdjęcia bo pogryzę monitor:))))

    OdpowiedzUsuń
  17. Wybieram "batoniki musli". Dlaczego? Jest to zdrowa przekąska, która dostarczy nam energię, ale również i witaminy :) Idzie rok szkolny - batony będą idealne żeby zabrać je ze sobą do szkoły. Po takim drugim śniadaniu na pewno kartkówka pójdzie lepiej :) W dodatku batony są łatwe i szybkie do wykonania, za każdym razem można zrobić je z innymi dodatkami i za każdym razem będą tak samo pyszne!

    Martyna Wiktoria S
    anytrami@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  18. Mój wybór to "EKSTREMALNIE CZEKOLADOWY TORT TORT Z KULKAMI RISPEE"
    Jakie jest tego uzasadnienie?
    Po pierwsze - kocham czekoladę! (a zresztą - któż nie?)
    Po drugie - zbliżają się moje urodziny i coraz częściej poszukuję przepisów na torty, a ten wygląda obłędnie (a smakuje pewnie jeszcze lepiej :)) i po prostu nie da się "przejść" koło niego obojętnie...
    Po trzecie - jestem na diecie i chyba ciągnie mnie do wszystkich najbardziej kalorycznych wypieków! :P

    Pozdrawiam
    Joanna
    asia_syryjczyk@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  19. Wbrew sobie wybrałam Tartę dyniową na kokosowym spodzie. Nigdy nie przepadałam za dynią ale wygląd tej tarty bardzo mnie zainteresował. Tym bardziej, że przepadam za kokosami. Być może w tym wydaniu dynia przypadnie mi do gustu. Na sam widok tej tarty ślinka cieknie, bo wygląda fantastycznie. A jaki ma kolor? Aż chce się spróbować.!

    OdpowiedzUsuń
  20. Z natury jestem serojadem i burakomaniakiem.
    Wsuwam buraki jak nawiedzona.
    Przeglądając Twoje wpisy oczy mi błyszczały i kwiczałam na widok każdego kolejnego apetycznego ciasta i nie tylko.
    Ale jak tylko zobaczyłam ten przepis - prosty i cudowny - z miejsca dostałam ślinotoku, oczopląsu i palpitacji kiszek.
    Więc bezkonkurencyjnie wybieram...
    TALARKI Z BURAKA Z KOZIM SEREM I ŻURAWINĄ

    pozdrawiam,
    justa

    OdpowiedzUsuń
  21. http://blogilonnki.blogspot.com/2014/08/pieczone-jabka-nadziewane-pikantna.html

    Ten przepis pokazuje prawdziwy talent i wspaniałą kreatywność w kuchni. W życiu czegoś takiego nie widziałam, nie jadłam, a wymyślić? o matko, chyba nigdy bym na to nie wpadła. Przepis niesamowity, połączenie smaków niezwykłe. Wyobrażam sobie jak siedzę na wykwintnym przyjęciu i zajadam się tym na pozór swojskim daniem, a jednak mającym w sobie wiele uroku.
    Jeszcze raz ogromne uznanie :)

    OdpowiedzUsuń
  22. http://blogilonnki.blogspot.com/2013/11/aksamitny-czekoladowy-sernik-na-zimno-z.html

    Aksamitny czekoladowy sernik na zimno z malinami

    Ten przepis wybrałabym z różnych względów. Przede wszystkim, że budzi we mnie różne skojarzenia (bez obawy, w każdym przypadku dobre!). Po pierwsze kojarzy mi się z dzieciństwem i moją mamą. Która zawsze ale to zawsze, na wszystkie okazje robiła różne serniki właśnie na zimno. Uwielbiałam je, wszystkie miały niezapomniany smak.. Teraz jak mieszkam już sama, ten smak gdzieś chodzi mi po głowie i zawsze jak wracam do mamy, to czeka na mnie sernik na zimno. Zawsze doskonały. Ja nie umiem go odtworzyć i chyba nawet nie chcę próbować, bo to takie wspomnienia, do których u niej i z nią chcę wracać. Wybrałam ten przepis również z tego powodu, że bardzo mnie inspiruje. Sama nie piekę dużo (choć wiadomo, że sernik na zimno jakby się uprzeć nawet nie musi mieć pieczonego spodu :)), nie przyrządzam też często deserów. Nie pozwala mi na to czas ani możliwości. Zawsze jak patrzę na ten sernik, to sobie jednak powtarzam, że może jednak powinnam spróbować. Ale tu pojawia się morze różnych wymówek, nie mam w czym, nie mam gdzie, nie mam jak.. Kiedyś jednak się przemogę, bo chcę zrobić taki sernik i zjeść go w jednej chwili. Wygląda przepięknie i aż mnie ściska w żołądku jak na niego patrzę! :) Ostatnio powód jest taki, że bardzo kojarzy mi się ten sernik z miłością. Nie wiem do końca dlaczego mam takie myśli.. Nie jest on ani różowy, ani czerwony, nie ma żadnych serduszek.. Jednak kiedy na niego patrzę, widzę przed oczami uczucie, miłość, coś tak miłego, że nawet nie potrafię tego opisać.
    Tak więc, to by było na tyle! :)
    Ściskam i pozdrawiam (Paulina Marlena - alternatywniee(małpa).interia.pl).

    OdpowiedzUsuń
  23. Ze swojej strony zdecydowałam się na aksamitny sernik z borówkami (http://blogilonnki.blogspot.com/2014/07/aksamitny-sernik-z-borowkami.html). Wybrałam go ze względu na bratową, która 2 września urodzi maleńkiego Maksa. Ten sernik łączy w sobie wszystko to, czego nie będzie mogła jeść, wszystko to, co lubi i to, za czym będzie tęsknić. A ja będąc najfajniejszą ze szwagierek, postanowiłam spełnić jej zachciankę. Delikatne kremowe nadzienie, bez tej wyczuwalnej nuty ciężkiego sera (którego w cieście nie lubię), kwaskowatość borówek. Mimo iż jest wręcz banalny w przygotowaniu, wychodzi nawet laikom, nie traci przez to na walorach smakowych. Osobiście patrzę również na estetykę, twierdzenie, że w żołądku i tak się wszystko wymiesza do mnie nie przemawia. Dla mnie ‘moje dzieło’(jak lubię nazywać maleństwa wychodzące spod mojej ręki) musi również wyglądać, kusić by go zjeść, ale również wywołujące uczucia, że szkoda by go było jednak zjeść. Ten sernik posiada wszystkie te cechy, śnieżną biel i granat koralików borówek. Wiem, że wrócę do niego nie raz. A Pani dziękuję za taki przepis.

    OdpowiedzUsuń
  24. Tarta dyniowa na kokosowym spodzie.
    http://blogilonnki.blogspot.com/2014/08/tarta-dyniowa-na-kokosowym-spodzie.html

    Urzekła mnie ta tarta, być może dlatego że byłaby doskonała na pożegnanie lata, prawdziwie słoneczny złoty krążek:) Nie miałam jeszcze okazji kosztować dyniowych słodkości, jednak to połączenie z maślanymi ciasteczkami w których się lubuję, stanowi zachęcające połączenie. Sądzę, że dodatek kokosu dodaje tutaj wyjątkowego smaczku i ciekawie współgra z całością, bo połączenie tak różnych składników daje wykwintny efekt. Aż mam ochotę ugryźć kawałek, choćby zaraz :)

    Monika G.
    onlyme30@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  25. Jako wielbicielka słodkości, szczególnie tych niebiańsko słodkich, za najlepszy i najsmaczniejszy przepis z Twojego bloga uważam Banoffee Pie (swoją drogą zawsze myślałam, że jest to Bananoffe pie ;) W ciastach i deserach cenię sobie połączenie chrupkości z delikatnością i tak jest w tym przypadku. Idealne połączenie składników :)
    Justyna M
    tyskatyska88@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  26. EKSTREMALNIE CZEKOLADOWY TORT Z KULKAMI RISPEE

    Mój malutki Synek właśnie zasnął. Jutro idzie pierwszy dzień do przedszkola. Jestem trochę zwariowaną mamą i jestem ogromnie przerażona, czy sobie poradzi. Postanowiłam się odprężyć i poszukać słodkiej niespodzianki dla mojego Słodziaka po powrocie ze "szkolnej ławy". Natknęłam się na tą mega-słodką czekoladową pyszność, która zachwyci każdego malucha. Nie raz i nie zawsze, ale czasem trzeba się zasłodzić XD
    Czeka mnie jutro ciężki poranek... I bardzo słodkie południe... Kiedy mój Synuś zobaczy swój torcik ;)

    Małgosia J.
    lalith@interia.eu

    OdpowiedzUsuń
  27. Witaj,
    z wielką przyjemnością polubiłam Twój profil na fb, gdyż Twój blog zawiera nie tylko wspaniałe przepisy, piękne zdjęcia ale również świetne opisy przygotowania potraw.
    Każdy przepis tutaj jest cudowny, ale skoro muszę wybrać tylko jeden, to wybieram Żytni chlebek bananowy z pistacjami.
    Niesamowicie prosty w przygotowaniu i zawiera wszystko co lubię: dojrzałe banany, zdrową żytnią mąkę, wanilię i pistacje. Wyśmienity do porannej kawy na śniadanie, znakomity jako drugie śniadanie. Delikatny, puszysty i zarazem wilgotny. Długo był świeży i bardzo smakował moim dzieciom. Lubię takie proste, niezbyt wyszukane ciasta, które mają w sobie jednak coś domowego i kojącego. Jednym słowem wspaniały!!!!
    Bardzo polecam dodać do niego 100 g posiekanej gorzkiej czekolady:-)
    Serdecznie pozdrawiam
    Aneta
    aneta.majchrzak@wp.pl

    OdpowiedzUsuń

Ślicznie dziękuję za pozostawiony komentarz :)

TOP