czwartek, 26 września 2013

Mrożone kostki ziołowe





Każdy z nas chciałby zatrzymać choć odrobinę lata na nadchodzące jesienne chłodne wieczory... Ja mam na to sposób:)) Wspaniale, aromatyczne kostki ziołowe! Wystarczy odrobina dobrej jakości oliwy z oliwek i świeże pachnące zioła zamrożone w kostkach i nawet w najbardziej pochmurny dzień te żółte cudeńka rzucone na patelnie, podgrzane i wymieszane z potrawą wywołają ciepły uśmiech na waszych twarzach:) Szczerze polecam!


SKŁADNIKI:
  • oliwa z oliwek
  • ulubione zioła (użyłam: rozmaryn, estragon, miętę, lubczyk, tymianek)

WYKONANIE:
Zioła dokładnie opłucz i osusz na papierowym ręczniku. Poobrywaj je z gałązek, jeśli chcesz - drobniej posiekaj.
Przygotuj pojemniki na lód. Do każdego pojemniczka wsyp wybrane zioła i zalej odpowiednią porcja oliwy z oliwek. 
Gotowe pojemniki zamroź i tak przygotowane przechowuj do momentu zużycia w zamrażarce.
Możesz na nich smażyć wszelakie dania albo z rozpuszczonych przyrządzić sos do sałatek. Smacznego!





1 komentarz:

Ślicznie dziękuję za pozostawiony komentarz :)

TOP