Tort w iście królewskim stylu, z kilku obłędnych, rozpływających się warstw: delikatnego biszkoptu, kremu z białej czekolady, kremu pralinowego, chrupiącej bezy i kwaskowego dżemu z czarnych porzeczek... Całość doskonale wyważona, nie przesłodzona, jakby się mogło wydawać na pierwszy rzut oka, a krem pralinowy zachwyca swym smakiem :)
Tort nie jest skomplikowany, robi się go łatwo, choć zajmuje trochę czasu ze względu na chłodzenie budyniu do kremu pralinowego i suszenie bezy, ale naprawdę warto zadać sobie taki trud :) Tort robi ogromne wrażenie i macie moje słowo, ze zachwyci Waszych Bliskich i Przyjaciół na każdej uroczystości. A pasuje na wiele okazji, czy to na urodziny, imieniny, rocznicę, chrzciny, a nawet na zbliżające się Święta lub po prostu, do niedzielnego obiadu :) Ja swój przygotowałam z okazji urodzin Siostry i po Jej reakcji wnioskuję, że niespodzianka się udała :D
Ze spraw "technicznych" dodać muszę, że beza doskonale trzyma się nawet dwa dni na torcie (kawałek testowy :D), a całość pięknie się kroi. Do przygotowania tego tortu zainspirowała mnie Asia, jednak postanowiłam zmienić całkowicie główną nutę tortu, czyli krem ze słonych orzeszków zastąpiłam kremem pralinowym, który prezentowałam Wam w przepisie na Paris Brest. Pomyślałam, że ten krem w połączeniu z bezą i białą czekoladą stworzą doskonałą kompozycję, którą postanowiłam również, zamiast truskawkami, lekko "złamać" kwaskową, czarną porzeczką :) Moja intuicja i tym razem mnie nie zawiodła, a efekt był powalający :)
A skoro już tak skromna dziś jestem, to przy okazji chciałabym Was zaprosić do oglądania piątkowego wydania "Dzień Dobry TVN", gdzie będę miała przyjemność gościnnie wystąpić :))) Jestem bardzo przejęta i równie podekscytowana, także trzymajcie za mnie kciuki, żebym nie palnęła jakieś gafy albo, co gorsza, nie puściła kuchni TVN z dymem :DDD A dla tych, którzy z oczywistych względów (praca, szkoła lub po prostu leń albo brak ochoty:D) nie będą mogli obejrzeć mego show, (i tak) podlinkuję występ na dniach na Blogu :DDD
SKŁADNIKI NA BISZKOPT:
- 4 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej
- 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
SKŁADNIKI NA BEZĘ:
- 3 białka
- 160 g cukru
- 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
SKŁADNIKI NA KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADY:
- 2 tabliczki białej czekolady (każda po 100 g), rozpuszczonej w kąpieli wodnej, lekko przestudzonej
- 200 g mascarpone (zimnego)
- 300 g śmietanki kremówki 36 % (bardzo zimnej)
SKŁADNIKI NA KREM PRALINOWY:
- 75 g cukru
- 3 żółtka
- 45 g mąki pszennej
- 300 ml mleka
- 200 g masła, w temperaturze pokojowej
- 200 g kremu czekoladowego migdałowo-orzechowego (ja użyłam Nutelli)
DODATKOWO:
- 1 słoiczek (280 g) dżemu z czarnych porzeczek, niskosłodzonego
- garść płatków migdałowych do posypania boków tortu
PONCZ:
- 1/3 szklanki letniej wody
- ok. 2 łyżeczki cukru pudru
- kilka kropel aromatu śmietankowego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
WYKONANIE:
BISZKOPT:
Wszystkie składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej.
Mąki, pszenną i ziemniaczaną, przesiej razem do osobnej miski.
Tortownicę o średnicy 25 cm wyłóż papierem do pieczenia (samo dno). Nie smaruj niczym jej dna ani boków.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Pod koniec ubijania zacznij dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce, cały czas ubijając.
Teraz dodaj po kolei żółtka, ubijając dokładnie po każdym dodaniu.
Przesiane mąki dodaj do masy i całość bardzo ostrożnie wymieszaj szpatułką.
Delikatnie przełóż ciasto do tortownicy. Piecz je w temperaturze 170 stopni C przez około 25 minut lub do tzw. suchego patyczka.
Gorący biszkopt wyjmij z piekarnika i pozostaw w formie do całkowitego ostudzenia. Dopiero po tym czasie odkrój ostrym nożem brzegi biszkoptu od tortownicy.
BEZA:
Piekarnik nagrzej do temperatury 160 stopni C. Dno tortownicy (bez obręczy) wyłóż papierem pergaminowym, tak, żeby wystawał poza jej brzegi.
Białka wlej do wysokiej miski i spień na niskich obrotach (uważaj, aby nie było w nich ani odrobiny żółtka, bo piana się nie ubije!).
Następnie zwiększ obroty i ubijaj białka do uzyskania sztywnej piany.
Teraz dodawaj po 1 łyżce cukru, cały czas dokładnie miksując.
Po wsypaniu całego cukru ubijaj jeszcze jakieś 3-5 minut, aż beza będzie sztywna i lśniąca.
Na koniec wsyp mąkę ziemniaczaną. Zmiksuj jeszcze przez chwilkę.
Sztywną pianę wyłóż drewnianą łyżką na dno tortownicy, możesz zrobić to "niestarannie", wtedy beza będzie miała bardziej artystyczne kształty.
Piecz bezę najpierw przez 20 minut w 160 stopniach C, a potem susz ją w 110 stopniach C przez następne 30 minut. Po upieczeniu wyjmij ją i pozostaw do ostudzenia. Beza będzie chrupiąca na zewnątrz, a wilgotna w środku.
KREM PRALINOWY:
W misce utrzyj mikserem żółtka z cukrem na jasny, puszysty krem.
Ucierając, dodaj 100 ml mleka i przesianą mąkę. Zmiksuj całość dokładnie.
Pozostałe mleko zagotuj w garnuszku. Na gotujące się mleko cienką strużką wlewaj masę z żółtkami i mąką, cały czas mieszając drewnianą łyżką, aż powstanie gęsty budyń.
Garnuszek zdejmij z ognia i przykryj budyń folią spożywczą, tak, aby dotykała ona budyniu, wtedy nie powstanie kożuch i odstaw do całkowitego wystudzenia.
W misce utrzyj mikserem masło na jasną i puszystą masę. Dodawaj stopniowo Nutellę, dalej ucierając. Teraz dodawaj po łyżce ostudzonego budyniu i miksuj całość na gładki krem. Krem wsadź do lodówki.
KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADY:
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Łyżka po łyżce dodaj do niej mascarpone, ale mieszaj już krem szpatułką, nie miksuj ! Teraz zacznij wlewać, również łyżka po łyżce, roztopioną czekoladę, dokładnie mieszając szpatułką po każdej dodanej porcji. Ma powstać jednolity krem. Krem wstaw do lodówki. 3 łyżki odłóż do posmarowania boków tortu.
(Drugi sposób: jeśli masz czas możesz również dzień wcześniej podgrzać lekko śmietankę z połamaną na kostki czekoladą i schłodzić całość przez noc w lodówce, a rano tylko ubić na puszysty krem, po czym dodać mascarpone).
PONCZ:
Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie w szklance.
SKŁADANIE TORTU:
Biszkopt przekrój wzdłuż na dwie równe części. Pierwszą część połóż na paterze lub talerzu i skrop lekko ponczem. Wysmaruj dżemem porzeczkowym i wyłóż na niego krem z białej czekolady, wyrównaj nożem wierzch.
Połóż drugi blat, nasącz go ponczem i posmaruj kremem pralinowym, wyrównaj nożem wierzch. Boki tortu posmaruj pozostałym kremem z białej czekolady i obsyp płatkami migdałowymi.
Na krem pralinowy wyłóż ostrożnie bezę, kładąc ją z papierem, na którym się piekła, a następnie delikatnie, wyciągnij papier od dołu, odklejając od bezy.
Tort wstaw na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na cała noc. Uwaga: beza świetnie się trzyma na torcie nawet dwa dni, ale możesz ja również przygotować na 3-4 godziny przed podaniem tortu i położyć ją na nim przed samym podaniem). Gotowe! Smacznego!
Tort po prostu cudo!! :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję! :)))
UsuńOkazały :D
OdpowiedzUsuńDziękuję, bardzo mi miło :)
UsuńTen tort wygląda jak "MILION DOLARÓW" :-D Wierzę, że tak jak wygląda, tak też smakuje. Pani Ilono jest Pani "MISTRZYNIĄ"!!!!!
OdpowiedzUsuńPani Iwono, ręczę, że smakuje tak jak wygląda, a nawet lepiej :) Dziękuję za te przemiłe słowa uznania :)
UsuńRzeczywiście tort w iście królewskim stylu :-) Obłędny!!!
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Czasem trzeba dogodzić sobie po królewsku :D
UsuńKiedy patrzy się na ten tort chcialoby się go zjeść w całości, gdyż wygląda obłędnie!! Podziwiam Panią i czekam na kolejny przepis :)
OdpowiedzUsuńPięknie dziękuję, przemiło mi to czytać :) Kolejny przepis już wkrótce :) Mam nadzieję, że nie zawiodę! Pozdrawiam!
UsuńPani Ilonko powyższy tort przygotowałam na urodziny córki, wyglądał świetnie i był przepyszny. Smakował dzieciom i dorosłym. Z pewnością wrócę do tego przepisu:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńPani Basiu, ogromnie się cieszę! :)) Ślicznie Pani dziękuję i oby wracała Pani do tego przepisu jak najczęściej!
Usuńjak długo można przechowywać tort w lodówce?
OdpowiedzUsuńDo trzech dni. Beza świetnie się trzyma na torcie, jednak wiadomo, że dłuższej przechowywany tort będzie po prostu już nieświeży. Drugiego dnia smakuje najlepiej, a trzeciego spokojnie można go jeszcze jeść :)
UsuńDziękuję za odpowiedź, tort prawie zrobiony, zawsze przy połączeniu ubitej kremówki i mascarpone mam niewielkie grudki
UsuńBardzo się cieszę :) Mascarpone i kremówkę trzeba delikatnie, ale dokładnie mieszać i tak jakby rozcierać, właśnie po to, by nie powstały grudki. Mam nadzieję, że tort smakował? :)
UsuńWszystko razem do robota i zmiksować, żadnych grudek nie ma i jest super
UsuńPolecam przepis, zrobilam dokladnie jak w przepisie. Wyszlo przepysznie, zniknelo w wigilijny wieczor. SYLWIA
OdpowiedzUsuńStrasznie się cieszę! :) Na wigilijny wieczór ten tort jest wprost idealny, taki dostojny i elegancki :) Serdecznie pozdrawiam!
UsuńJakiej wielkości powinna być tortownica do tych proporcji? ��
OdpowiedzUsuńTaka jak podana w przepisie, czyli 25 cm średnicy :) (Na samym początku w opisie przygotowania biszkoptu jest podana ta informacja: "Tortownicę o średnicy 25 cm wyłóż papierem do pieczenia (samo dno))". :))
UsuńA faktycznie :-) dziękuję
UsuńBardzo proszę, Pani Ilonko :))) Pozdrawiam serdecznie!
UsuńWszystko wyszło ok a nawet lepiej, tylko beza jest dosyc płaska :-( a wszystko według przepisu zrobiłam..
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że wszystko poszło tak dobrze :)) A beza skoro była robiona dokładnie według przepisu to powinna być wysoka.. Ciężko mi powiedzieć, może to wina piekarnika, może za długo była wykładana i formowana na papierze...
UsuńWlasnie przeczytalam przepis. Za dwa dni na moje 33 urodziny bede robic. Mam nadzieje ze smakuje jak wyglada ☺
OdpowiedzUsuńTrochę spóźnione, ale proszę przyjąć moje najserdeczniejsze życzenia urodzinowe :))) Mam nadzieję, że torcik wyszedł i smakował, bo oczywiście w tym wypadku wygląd=smak :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńNa ile osób jest ten tort? wygląda świetnie!
OdpowiedzUsuńTort jest duży, więc na pewno dla 12 osób. Ja kroje zawsze dość wąskie kawałki, dlatego jest ich nawet więcej :)
UsuńDziękuję, świetny przepis! wszystko się udało pysznie! na białą masę wynalazłam jeszcze trzeci patent, tzn. czekoladę delikatnie rozpuściłam i jak już była letnia, rozbiłam mikserem na wolnych obrotach, dodając stopniowo mascarpone. Utworzyła się gładka masa, która później bez problemu połączyłam szpatułką z ubitą śmietanką. P.S. Jak już wybrałam ten tort do upieczenia, to zauważyłam, że jesteśmy z Panią "krajankami" z zachpom:)
OdpowiedzUsuńOgromnie się cieszę, że tort się udał i smakował! :) Bardzo fajny sposób na masę, może ktoś z Czytelników również skorzysta :)) A skoro jesteśmy krajankami to tym bardziej mi miło i pozdrawiam serdecznie ze Szczecina! :)))
UsuńCzy beze mogę dodac do środka tortu w kombinacji: biszkopt,dzem,krem z biała czekoladą,beza,krem pralinowy i biszkopt.Boki i gore tortu masa z biala czekolada.Czy ta beza w srodku bedzie ok?
OdpowiedzUsuńNigdy nie próbowałam tego tortu w takiej kombinacji. Beza na pewno mocno się połamie i zgniecie, więc obawiam się, że może nie być takiego efektu wizualnego. No chyba, że spróbuje Pani przed pieczeniem mocno bezę szpatułką wyrównać, żeby po upieczeniu nie była taka pofalowana. Jakby nie było krem pralinowy jest "ciężki" i na pewno ja troszkę przygniecie razem z kolejnym biszkoptem.
UsuńTak wlasnie wyrownam beze jak blat biszkoptowy.tort bedzie caly tynkowany bialym kremem takze efekt wizualny nie jest tak wazny.chodzi o smak bezy w srodku:-)dziekuje za odpowiedz.Pozdrawiam
UsuńMam nadzieję, że wszystko uda się wyśmienicie :)
UsuńWitaj Ilonko. Czy składniki na bezę, krem pralinowy i krem z białej czekolady też powinny być w temperaturze pokojowej? Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńWitam serdecznie :) Mam nadzieję, że nie za późno odpisuję, ale umknął mi gdzieś Twój komentarz wśród innych :) Składniki na bezę i krem pralinowy mają być w temperaturze pokojowej, natomiast na krem z białej czekolady - mascarpone i kremówka muszą być zimne, tak jak jest to podane w przepisie. Czekolada zaś musi być rozpuszczona w kąpieli wodnej i przestudzona lekko. W przepisie na ten krem jest tez podany drugi sposób przygotowania, wiec może zajrzyj też tam, być może ten sposób bardziej Ci będzie odpowiadał :) Pozdrawiam!
UsuńIlonko. Trochę późno. ciasto upieczone i zjedzone. Fantastyczne. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńOj, szkoda, że się spóźniłam z odpowiedzią.. Ale cieszę się ogromnie, że tort tak Ci smakował :) Pozdrawiam!
UsuńNajlepszy tort jaki jadłam (a nie przepadam za jasnymi biszkoptami, który z resztą wyszedł idealnie - równiusieńki i wysoki).
OdpowiedzUsuńDlaczego tak ważne jest ręczne mieszanie kremu z białej czekolady? - pozostały mi grudki czekolady w masie (może była już zbyt wychłodzona) które co prawda nie były wyczuwalne w torcie, a i mascarpone nie jest łatwo wmieszać w ubitą śmietankę.
Pychota, pozdrawiam :)
Ogromnie mnie to cieszy :) Co do ręcznego mieszania kremu z białej czekolady jest to istotne ze względu na to, żeby krem się nie zważył. Temperatura białej czekolady a kremówki oraz mascarpone jest różna i dlatego trzeba uważać. Bardzo się cieszę, że tort zdał egzamin :)
UsuńZmodyfikowałam przepis a dokładnie ułożenie tort: biszkopt+krem z nutella+beza + dżem + krem z białej czekolady + biszkopt i wyszło genialnie! Beza w środku zamieniła się w puszystą piankę :) Bardzo dziękuję za przepyszny przepis :) Pokazałabym zdjęciu jak wygląda w środku ale nie potrafię dodać tutaj zdjęcia..
OdpowiedzUsuńOgromnie się cieszę, ze torcik wyszedł świetnie! :)))
UsuńKrem z białej czekolady dwukrotnie mi się zwazyl po dodaniu czekolady. Co może być przyczyną?
OdpowiedzUsuńCzy czekolada była dodawana na bieżąco łyżka po łyżce i bez przerwy mieszana z kremem? W ten sposób nie powinna się zważyć. Na pewno zdecydowanie prostszy, ale bardziej czasochłonny jest sposób drugi, który opisałam w przygotowaniu kremu z białej czekolady, który polega na wcześniejszym schłodzeniu czekolady ze śmietanką przez 12 godzin i następnym ubiciu całości. Może warto spróbować tej metody?
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńProszę przedłużyć pieczenie, nie stosować termoobiegu, tylko góra - dół :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńNie, proszę nie zwiększać temperatury tylko wydłużyć czas suszenia bezy, kontrolując w tym czasie, aby się nie przyrumieniła z wierzchu. To powinno pomóc :) Spód powinien być podpieczony (ale nie przypieczony). Mam nadzieję, że tym razem Pani wszystko wyjdzie idealnie :) Pozdrawiam serdecznie!
Usuńw oryginale byl krem orzechowo-migdalowy,ale z jakich orzechow?
OdpowiedzUsuńW przepisie Asi był krem z masła orzechowego z solonych orzeszków (fistaszków):)
UsuńCzy dżem z czarnej porzeczki można zastąpić powidłami śliwkowymi czy raczej nie będą one pasować ? Albo może konfitura z owoców leśnych ?
OdpowiedzUsuńZ góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
Witam :) Myślę, ze lepszym pomysłem będzie konfitura z owoców leśnych :) Pozdrawiam serdecznie!
UsuńWitam, zrobilam tort na urodziny siostry. Wyszedl PRZEPYSZNY!!! Rodzina sie zajadala i wszyscy chcieli przepis. Napewno tort zagosci w moim domu czesciej, to niebo dla podniebienia. POLECAM :) :)Pozdrowienia pani Ilonko. Ma pani wyczucie smaku:)
OdpowiedzUsuńOGROMNIE się cieszę!!! To wspaniale, że całej Pani Rodzinie torcik tak posmakował :) I dziękuję za miłe słowa... Serdecznie pozdrawiam! :)
UsuńZrobiłam jako tort- książka na chrzciny dla syna. Bezę wsadziłam do środka, za sugestią z komentarzy :) wyszło bombowo! Szkoda, że też kalorycznie bombowo, bo najchętniej robiłabym go na każdą niedzielę :)
OdpowiedzUsuńDominika, nawet nie wiesz jak się cieszę! 🤗 Pomysł z bezą w środku jest super 😋 I zgadzam się, bo też bym jadła ten królewski tort co tydzień 😙 Pozdrawiam Cię ciepło!
OdpowiedzUsuńWitam. Bardzo mi się spodobał Pani przepis. Za 2 tygodnie moja mama ma 70 urodziny i chciałabym bardzo jej upiec ten wyśmienity tort :-) . Mam jednak małą wątpliwość co do biszkoptu ponieważ nie ma w składnikach proszku do pieczenia, a ja nigdy nie ryzykowałam bez niego. Czy może lepiej go dać....czy nie wyjdzie zakalec?
OdpowiedzUsuńWitam serdecznie! Ten biszkopt pięknie rośnie bez proszku do pieczenia, piekę go od wielu lat. Ale jeśli woli Pani nie ryzykować to spokojnie może Pani dodać proszek do pieczenia, nic się nie stanie, a na pewno będzie Pani spokojniejsza :) Albo może w wolnej chwili na dniach spróbuje Pani upiec jeden taki biszkopt, żeby wypróbować przepis? 😊 W każdym razie proszek tu nie zaszkodzi. Proszę przekazać Mamie najserdeczniejsze życzenia urodzinowe! ⚘🎂
UsuńDzięki serdeczne. Chyba wypróbuję wcześniej jak Pani radzi na próbę wersję przepisu bez proszku. Pozdrawiam serdecznie. ☺
UsuńTrzymam kciuki za udany biszkopt! :))
UsuńZrobiłam ten tort na rocznicę ślubu, jak dla mnie - pyszności! Gościom, którzy próbowali musiałam zdradzać recepturę, a tym, którym niestraszna ponadprzeciętna słodycz serwowałam dokładki :) Pozdrawiam. Paulina
OdpowiedzUsuńPaulinko, ogromnie się cieszę! :) U mnie też zawsze wszyscy proszą o dokładkę i tort szybko się kończy :) Pozdrowienia!
UsuńPrawdziwe cudo! Podobny tort jadłam tylko zamówiony ( https://e-torty.pl/ ), lecz wiadomo, że lepiej przygotować samemu i mieć satysfakcję i zaoszczędzone pieniądze! Wielki podziw kochana.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Ślicznie dziękuję! :)) Też uważam, że domowy tort czy ciasto nie maja sobie równych :) Pozdrowienia!
UsuńMam pytanko, czy mozna zrobic beze tkz.gotowca z delecty np.:-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Asia
Witam! Powiem szczerze, że nigdy nie używałam takiego produktu i nie naprawdę nie wiem jak się zachowa w piekarniku... Zawsze robię bezę sama...
UsuńTo jeszcze ja mam pytanie może głupie ale wolę być pewna : beze pieczemy w tortownicy bez obręczy?
OdpowiedzUsuńGosieńko, to nie jest głupie pytanie, a ja zawsze chętnie odpowiem 😊 Tak, bezę pieczemy w tortownicy bez obręczy - w opisie przygotowania bezy jest to napisane 😊 Pozdrawiam Cię serdecznie!😙
UsuńNie jest to napisane,szkoda poza tym masą z Nutellą popłynęła,nie jest to mój pierwszy tort i trochę niski wychodzi..mam nadzieję,że chociaż smak będzie ok
UsuńOczywiście, że jest napisane jasno i wyraźnie w opisie bezy: "Dno tortownicy (bez obręczy) wyłóż papierem pergaminowym, tak, żeby wystawał poza jej brzegi"! Krem Z Nutella jest bardzo gęsty. Musiałaś coś zrobić niezgodnie z przepisem, ale to już musisz sama prześledzić. Ten tort jest wysoki i okazały. A smak, tak jak piszą pozostali Czytelnicy, jest wspaniały ☺️
UsuńWłaśnie robię go 3 raz. Za każdym razem wychodzi rewelacyjnie. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie złamała przepisu. Ponieważ uwielbiam alkohol w słodkościach to dodałam do kremu pralinowego już na koniec kieliszek spirytusu. Smak fantastyczny! Znajomi którzy mieli okazję jeść ten tort wyrażali podziw i zachwyt. Dziękuję
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł - smak musiał być genialny :) Bardzo się ciesze, że gościom tort tak smakował :) Pozdrawiam serdecznie !
UsuńMega pyszny tort, zrobiłem jeden na urodziny córki a tydzień później musiałem powtórzyć na " prośbę " żony ;) Pozdraiam
OdpowiedzUsuńWspaniale! Bardzo mnie to cieszy :) Pozdrowienia! :))
UsuńObłędny smak. Moi goście oniemieli z zachwytu. Szczególnie zasmakował im krem pralinowy. Naprawdę przepyszny.
OdpowiedzUsuńCeglamala - i o to chodzi ;) Bardzo się cieszę i pozdrawiam Cię serdecznie! :*
UsuńMi niestety biały krem się zwazył jak tylko zaczęłam dodawać czekoladę.Nie mam pojęcia dlaczego czekolada była już chłodna a nie ciepła.Robilam dwa razy i dwa razy się zwazył Nie wiem co robię źle.Czy jest jakiś sposób na uratowanie zawazonego kremu?
OdpowiedzUsuńW takim razie spróbuj może drugiego sposobu na przygotowanie kremu; Drugi sposób: dzień wcześniej podgrzej lekko śmietankę z połamaną na kostki czekoladą i schłodź całość przez noc w lodówce, a rano tylko ubij na puszysty krem, po czym dodaj mascarpone. W taki sposób krem nie ma prawa się zważyć :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńJuż sama nazwa jest bardzo pyszna i dokładając do tego zdjęcia w ogóle całość wygląda świetnie. Ja bardzo lubię korzystać z przepisów z https://wkuchnizwedlem.wedel.pl gdzie czekolada stanowi główny składnik deseru. ogólnie muszę przyznać, że mam straszną słabość do tego typu deserów.
OdpowiedzUsuńPyszny + wygląda mega!
OdpowiedzUsuńNajmocniej dziękuję! :))
OdpowiedzUsuńCzy do biszkoptu nie dodaje się proszku do pieczenia?
OdpowiedzUsuńNie, nie dodaje się, ten biszkopt rośnie pięknie bez proszku do pieczenia i jest cudownie pulchny :)
UsuńZrobiony. Chłodzi sie w lodówce. Wszystko wyszło super, kremy sie udały(biały robiłam dzień wcześniej tzn.czekolada i kremówka podgrzana). Najgorzej było z bezą chyba coś źle zrobilam bo suszylam az 2godz a i tak ze spodu byla miękka, góra kruchutka tak bardzo ze nie mogłam sobie poradzić z umieszczeniem jej na torcie�� jutro degustacja��
OdpowiedzUsuńOgromnie się cieszę! Ta metoda z robieniem kremu dzień wcześniej sprawdza się najlepiej - chyba nawet dopisze w przepisie, żeby głownie ją stosować :) ) Czy temperatura podczas pieczenia bezy była właściwa? A może za wysoko była ustawiona blacha, tak, że wierzch się spiekł, a dół był niedopieczony? Hmm... W każdym razie mam nadzieję, ze degustacja się udała i tort był pyszny ? :) Pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuńJutro planuje zrobic ten pysznie wygladajacy tort.Poniewaz nie jestem najlepsza w robieniu wypiekow mam jedno pytanie dotyczace kremu ze smietany czekolady i masarpone.Mianowicie najpierw musze rozpuscic czekolade w kapieli wodnej poczym lekko ja ostudzic w tym samym czasie podgrzac musze lekko smietane podgrzac do tej samej temperatury co czekolada?i wtedy polaczyc te 2 skladniki ostudzic i zimne dopiero ubic i dodac mascarpone?
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, tort jest naprawdę przepyszny 😄 Jeśli chodzi o krem to rozumiem, że chcesz go przygotować drugim sposobem podanym w przepisie, czyli: należy w jednym garnuszku podgrzać lekko śmietankę z połamaną na kostki czekoladą (nie gotować, podgrzać tylko do rozpuszczenia się kostek czekolady!) i schłodzić całość przez noc w lodówce, a rano tylko ubić na puszysty krem, po czym dodać do niego mascarpone i krótko zmiksować. Życzę przyjemnego pichcenia! 😘
UsuńMam pytanie czy można przełożyć tort w jeden dzień a na drugi położyć beze boje się że beza zbyt zmieknie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Oczywiście, można. Choć beza świetnie się trzyma na torcie nawet dwa dni, ale możesz ja również przygotować na 3-4 godziny przed podaniem tortu i położyć ją na nim przed samym podaniem. Pozdrawiam!
UsuńTort wygląda przepięknie. Chciałam jedynie nam wysoki jest tort. Chce przygotować go na swoje urodziny i zabrać do pracy ale nie wiem czy zmieści się w pudełku ;-)
OdpowiedzUsuńTort jest fodo wysoki ze względu na bezę na wierzchu. Najbezpieczniej byłoby go przewieźć w pojemniku plastikowym na torty. A jeśli jednak będzie to tekturowe pudełko to wierzch lepiej nakryć kawałkiem folii aluminiowej.
UsuńCzy można gp upiec w dużej blaszce? Czy wystarczy wtedy kremu?
OdpowiedzUsuńNa pewno należy wtedy zwiększyć ilość składników zarówno na kremy, jak i blaty.
UsuńTort jest super tylko ten krem z białej czekolady mi nie za bardzo stężał
OdpowiedzUsuńAga, dziękuję. Może krem za krótko się chłodził?
UsuńZrobiłam ten tort. W smaku jest przepyszny wyglądem również zachwyca.
OdpowiedzUsuńOgromnie się cieszę! Ten tort zawsze robi furorę :)
UsuńZakochalam sie w samym wygladzie! O smaku nie wspomne! MAEGA TORT!!! Najlepszy :)
OdpowiedzUsuńSłodki Zakątek, pięknie dziękuję! :* Zgadzam się, tort jest obłędny :)
OdpowiedzUsuńA czy do biszkopta nie dodaje się proszku do pieczenia
OdpowiedzUsuńMyślę, ze to świetny pomysł, proszę je tylko wcześniej bardzo dobrze odsączyć przed dodaniem do masy :)
OdpowiedzUsuńProszę mi napisać czy alergia jest z powodu orzechów czy czekolady/kakao?
OdpowiedzUsuńTo świetnie, bardzo się cieszę 😊 Szkoda, że nie zdążyłam z odpowiedzią, że skoro alergia jest tylko na orzechy to pokusiłabym się o zrobienie masy na bazie samego czekoladowego kremu lub domowej nutelli na daktylach bez orzechów... Mimo wszystko trzymam kciuki✊✊
OdpowiedzUsuńA ja nie bardzo rozumiem - jak odkleić papier od bezy ,kiedy położymy go na tort?
OdpowiedzUsuńBeza jest bardzo krucha, dlatego należy ją kłaść wraz z papierem: przed położeniem bezy od spodu odsunąć kawałek papieru i przytrzymując bezę od dołu - kłaść ją na wierzch tortu, jednocześnie ciągnąc papier, żeby go spod niej wyjąć.
UsuńRobiłam ten tort w tamtym roku na urodziny męża, w tym roku do niego powracam. Jest naprawdę wyjątkowy, idealny na specjalne okazje! Mąż znów będzie zachwycony:)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że torcik smakował Mężowi 😊 To prawda, jest wyjątkowy i wszyscy się nim zachwycają 😍 Wszystkiego dobrego dla Męża!
UsuńWooow! wygląda cudownie!!!
OdpowiedzUsuńA co można dać zamiast Nutelli? ;)
Czy w kremie pralinkowym moge pominac lum zastapic czyms innym make pszenna
OdpowiedzUsuńMożna ją zastąpić np. mąką ziemniaczaną lub kukurydzianą. Mąka jest tu potrzebna, aby zagęścic budyń na krem. Opcjonalnie można zamiast mąki dodać 2 żółtka więcej, aby budyń nabrał odpowiedniej konsystencji 😊
OdpowiedzUsuńWitam. Czy robiąc krem pralinowy można żółtka wymieszać tylko z mąką i mlekiem, a cukier rozpuścić w ciepłym mleku?
OdpowiedzUsuńNigdy nie gotowałam w ten sposób domowego budyniu, zatem radziłbym jednak utrzeć dobrze żółtka z cukrem i dalej postępować według przepisu. Mamy wtedy gwarancję udanego budyniu, potrzebnego do dalszego przygotowania kremu pralinowego 😊
OdpowiedzUsuńJa zawsze tak gotuję domowy budyń �� ale zrobię jak w przepisie ��
UsuńDziś zrobiłam tort na jutrzejsze urodziny synka, wygląda super a kremy przepyszne ale beza mi nie wyszła. Jest klejąca w środku,plaska i się "rozlała" poza linię. Obkroilam do średnicy tortu ale zastanawiam się czy mogę taka użyć. Nie wiem co zrobiłam źle.
OdpowiedzUsuńBardzo mi przykro, ciężko stwierdzić co zrobiłaś źle, ale moim zdanie skoro beza się rozlała to białka mogły być niewystarczająco długo ubijane... Piana powinna być porządnie ubita, lśniąca i gęsta..
OdpowiedzUsuńWitam na ile porcji jest ten tort?
OdpowiedzUsuńJustyna, na 12 porcji na pewno wystarczy. JA czasem kroję nawet cieńsze kawałki, bo tort jest syty.
UsuńCzy dżem porzeczkowy mogę zastąpić fruzelina wiśniowa?
OdpowiedzUsuńOczywiście, choć na pewno smak będzie trochę inny, bo porzeczka idealnie komponuje się tu z kremami, ale myślę, że można spróbować :)
UsuńZrobilam na 70te urodziny mojego Taty. Pyszny! Przy dobrej organizacji nawet nie tak bardz pracochlonny. Balam sie, ze bedzie mdly albo za slodki, ale byl idealny. Zrobilam z mala modyfikacja - biszkopt byl na wierzchu i spodzie, beza poszla w srodek (miedzy kremy), co bylo fajna chrupiaca niespodzianka
OdpowiedzUsuńMilena, ogromnie się cieszę! To prawda, tort nie jest wcale taki pracochłonny, na jaki wygląda. Smak jest wspaniały, dla mnie to jeden z najlepszych tortów :) Świetny pomysł z ta bezą w środku! Serdecznie Cię pozdrawiam i wszystkiego dobrego z okazji urodzin dla Twojego Taty! :*
UsuńWygląda cudownie, szkoda tylko, że te wartości wagowe produktów są podane w tak nieludzki sposób, 75 g cukru, 45 g mąki... matko i córko. To strasznie zniechęca. Reasumując skorzystam z cudnego pomysłu (nie przepisu), ale domowy budyń, biszkopt i całą resztę ugotuje wg swoich starych sprawdzonych przepisów i posługiwać się będę łyżkami, nie gramami :)
OdpowiedzUsuńŁyżka łyżce absolutnie nie jest równa, każdy ma w domu inną, a akurat w przypadku budyniu na krem pralinowy to ważne, by miał odpowiednią konsystencję, dlatego jest podana gramatura. Zawsze można skorzystać z wagi kuchennej, a w przypadku jej braku którykolwiek internetowy, błyskawiczny przelicznik kulinarny również pomoże. Pozdrawiam serdecznie!
UsuńTort jest absolutnie cudowny!! Już dwa razy go robiłam, dziś robię po raz trzeci :) Jeśli natomiast chodzi o dozowanie produktów w gramach u mnie to się nie sprawdzi, ponieważ korzystam z wiejskich produktów jajka od młodych kurek są mniejsze niekiedy od najmniejszych sklepowych i wówczas posługuje się intuicją jeśli takich jajek akurat używam, masło jest bardziej tłuste i twaróg też. Domowy budyń to domowy budyń, gotuje go od lat i do ciast (np Pani Walewska) i do jedzenia po prostu łyżką. Oj tam nie ważne. Tort podkreślam jeszcze raz jest cudooooowny, wymarzony i wyśniony :) Pozdrawiam serdecznie :)
UsuńAleż się ciesze!!! Dziękuję ślicznie za przemiłe słowa! Rozważę zatem podawanie w przepisach zarówno gramatury, jak i ilości na łyżki :) Serdeczne pozdrowienia!
UsuńTort super, przepyszny����
OdpowiedzUsuńBARDZO się ciesze, dziękuję! :*
UsuńBędę robić na urodziny córki :) właśnie super że wszystko jest wagowo podane. Dziś każdy powinien mieć wagę kuchenna w domu . Dam znać potem jak wyglądał i smakował :) nie mogę się doczekać :)
OdpowiedzUsuńTort piękny. Bardzo chciałabym zrobić na rodzinne spotkanie tylko jest jeden problem. Mój syn ma bardzo silne uczulenie na wszystkie orzechy. Czy zamiast kremu pralinowego można zrobić z gorzkiej lub mlecznej czekolady?
OdpowiedzUsuńJustyna, bardzo dziękuję za Twój komentarz :) Zgadzam się z Tobą :) Koniecznie daj znać jak torcik się udał i wszystkiego najcudowniejszego dla Twojej Córki! :*
OdpowiedzUsuńTort bardzo dobry. Jednak za drugim razem do białego kremu dodam 1 czekoladę. Dla nas ten krem był za słodki.
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę :) Dla mnie ten krem jest idealnie wyważony, ale oczywiście każdy może dostosować słodycz do siebie, rzecz gustu :) Pozdrawiam serdecznie!
UsuńWitam chcialabym zrobic ten tort rowniez na urodziny siostry i tak sie zastsnawiam czy do tego kremu z bialej czwkolady moglabym dodac wiorki kokosowe? Siostra jest fanka kokosowych slodyczy. Ewentualnie moze Pani ma pomysl gdzie przemycic wiorki kokosowe? Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńWitam serdecznie :) Jeśli Siostra lubi kokos to myślę, że spokojnie można dodać trochę wiórków do kremu ☺️ Możliwe, że nawet fajnie podkręcą smak tortu... Proszę koniecznie dać mi znać jak smakowało ☺️ Pozdrowienia! 😘
OdpowiedzUsuńA ja sie poplaczę :-(. Już drugi raz robie budyń z dokladnymi proporcjami i noe gestnieje tylko robią sie mega grudy. Krem z białej czekolady zwarzył mi się na koncowym etapue mieszania szpatułķą. Helpppp
OdpowiedzUsuńMarika, krem z białej czekolady możesz zrobić również drugim sposobem, opisanym w sposobie przygotowania kremu. Będziesz wtedy miała pewność, że C się nie zważy. Budyń - nie mam pojęcia dlaczego Ci nie gęstnieje? Proporcje są idealne na gęsty budyń. Może za krótko go gotujesz?
UsuńPiszę obiecany komentarz. Tort dla córki udał się wysmienity! Najlepszy jaki w życiu jadłam! I nie tylko to moja opinia! Goście zachwyceni! Naprawdę naprawde przepyszny. Zmienilam jedynie to że dodałam 150g białej czekolady, 250g serca mascarpone i 330g śmietany kremówki. I podobnie jak inne osoby beze dałam w środek. Niebo w gębie! Wszystko wszystko przepyszne. Rozpływa się w ustach:) serdecznie polecam :)
OdpowiedzUsuńJustyna, BARDZO, BARDZO sie cieszę! :)) Taki komentarz to miód na moje serce! Dziękuję i wszystkiego dobrego dla Ciebie i Córki!
UsuńJego smakowity wygląd mnie skusił i zrobię go na 4 urodzinki synka, które już jutro :) zamiast jednego biszkoptu zrobiłam dwa biszkopty każdy z 3jajek (tortownica śr. 20cm). Jestem ciekawa jak mi wyjdzie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńRewelacjaaaaaa robiłam w ciągu 3 tygodni 3 razy wow mega ❤
OdpowiedzUsuńRewelacja
OdpowiedzUsuńPyszny łatwy
W ciągu 3 tygodni robiłam 3 razy
Woooow!!!! Strasznie się cieszę!!! To chyba najlepsza rekomendacja!! :***** DZĘKUJĘ!
UsuńMam oytanie czy daje się proszek do pieczeni bo w przepisie niema pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńNie, do tego biszkoptu nie daję proszku do pieczenia :) Ładnie rośnie bez niego. Ale oczywiście można dodać, też będzie ok.
OdpowiedzUsuńNajlepszy tort jaki robiłam i jaki jadłam. Osoboście odkryłam go w tym roku i dzisiaj robię go 7 raz 😂.
OdpowiedzUsuńNie wykańczam boków, robie go w stylu naked. A do masy daję 30kę 😊. I w moim wykonaniu poncz jest dużo bardziej kwaśny.
Dziękuję za ten tort 🧡❤
Bardzo, bardzo się cieszę! Wow, 7 raz, to rzeczywiście tort musi Ci smakować :) Ja też go uwielbiam i miło mi czytać takie komentarze. Pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuńДамская сумочка безусловно настоящий предмет роскощи. Мануфактурщики постоянно экперементируют с цветом и материалом, производя невероятные шедевры из разных кож. Но наряду с такими необычными остаются неизменно привычнми классические силуэты из кожи, крутые и покоряющие своей элегантностью и высоким стилем. Настоящая свиная кожа, отборная фурнитура, опыт и влияние новых трендов европейской моды мотивируют проивзодителей сумка средняя на производство лучших идеальных женских сумочек. Новых хитом оказалась рмбовидная кожаная торба. Обогащенная аккуратными квадратами из железных клепок, - она станет крутым элменетом вашего наряда. Выбирайте коричневую, чтобы быть изысканной и заслужить восторженные взгляды.
OdpowiedzUsuńJa to akurat bardzo lubię torty owocowe , a ten Twój wygląda po prostu przepięknie. Niestety moje torty są dość proste i standardowe. W ozdabianiu nie jestem najlepsza, ale jeśli mam czas to zawsze jakoś próbuję coś udekorować, aby wyglądało ładniej. Torty piekę tylko dla rodziny. Nie traktuję tego, jako sposób na zarobek. Twój tort na pewno nie tylko ładnie wygląda, ale też jest pyszny!
OdpowiedzUsuńZabrałam się za ten tort. Krem z białej czekolady sie zwarzył. Staram sie go ratować, zobaczymy co z tego wyjdzie :) Ale pozostałe elementy wyszły super :)
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie, musi być pyszny :)
OdpowiedzUsuńCiasto to ciasto, upiekę bez problemu. Mam nawet przepisy na takie, które zawsze w sumie wychodzą. Natomiast jeśli chodzi o torty , to już dla mnie wyższa szkoła jazdy. To już trzeba mieć wprawę i doświadczenie. Mieć jeszcze odpowiedni sprzęt, pomysł na dekorację i naprawdę można cuda tworzyć. Zawsze jak coś można taki tort zamówić na daną okoliczność, wtedy będzie się mieć pewność że będzie idealny i taki jak chcemy. Przeróżne są możliwości.
OdpowiedzUsuńPo zrobieniu kremy mam wstawić do lodówki żeby się schłodziły. Mam pytanie na jak długo zanim się zabiorę za składanie tortu. Dziękuję
OdpowiedzUsuńMam pytanie o pieczenie biszkoptu i bezy, na jakiej funkcji Pani to robi góra-dół, sam dół, termoobieg, termoobieg sam dół?
OdpowiedzUsuńJa zamiast mascarpone dałam pół litra śmietanki kremówki i też wyszedł obłędny. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńRewelacja! Pięknie wygląda i doskonale smakuje :) pod masę pralinową dodałam pokrojone brzoskwinie z puszki :) mniam !
OdpowiedzUsuńGenialny tort. Właśnie coś takiego mam na oku.
OdpowiedzUsuńco można położyć zamiast bezy na górę? przygotowuję tort dla dziecka i mam już kupiony opłatek. jakiej wielkości upiec biszkopt dla 20 osób?
OdpowiedzUsuńJest pyszny:) ja dałam beze do środka i wyszło super:)
OdpowiedzUsuńDzień dobry, czy można zamienić kolejność nakładania kremów? Chciałabym położyć ten pralinowy na dole. Będę robiła ten tort trzeci raz i za każdym razem pralina wychodzi bardzo gęasta i boję się, że dół mi wypłynie :) przepis genialny. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWitam, jakie proporcje dla kremów na tort o średnicy 18cm ???
OdpowiedzUsuńВ наши дни присутствует невероятное количество виртуальных кошельков. Очень простой метод скрытого перевода денежных единиц – это использовать гидра брянск Ступино. Направить деньги определенному человеку или конкретной фирме имеется возможность любыми способами.
OdpowiedzUsuńДля входа на адрес гидры онион 2022 придется установить специализированный браузер – TOP. Лишь только благодаря браузеру TOP новый юзер имеет возможность войти в закрытый интернет. Администраторы маркетплейса HydraRU непрерывно обновляют свежие адреса для входа на форум. Допускается применять запасной сайт для осуществления закупок на маркете HydraRU.
OdpowiedzUsuńСобственные сведения посетителя автоматически содержатся на центральном дата-центре UnionГИДРА. переадресация разрешает спрятать исходный url владельца, гарантируя надежную анонимность покупки веществ. Пользование ВПН дополнительно значится верным шансом авторизации как оплатить на гидре Красновишерск для свершения нужных покупок.
OdpowiedzUsuńHydra – выгодный информационный портал https://onion.www-hyrda.com
OdpowiedzUsuńогромное количество исполнителей имеют проблему персонального перевода средств. Работая удаленно, возьмем например, фрилансер, многочисленные исполнителиИмеется великое количество страниц, позволяющих направить денежки фактически без отслеживания http://aytoloja.org/jforum/user/profile/223515.page. Оформить безотчетный перевод в интернет сети тяжело, однако, весьма реально.
OdpowiedzUsuńАнонимная закупка проводится только лишь в сети даркнета. Пользователю не имеет смысла подвергать себя убыткам, проводя договор у продавца товара. Любая торговая операция на ссылка на гидру онион в тор браузер обеспечит пользователям устойчивую степень скрытности. Многие клиенты догадываются о сайте HydraRU, во всяком случае зайти на него особенно трудно.
OdpowiedzUsuńКто угодно может заглянуть на форум или страницу позитивного веб-сайта https://2819994.xyz/home.php?mod=space&uid=286876. С развитием IT методик в интернет-сети представлено значительное количество интерактивных форумов. Подбирайте любимый вариант проведения досуга в интернете на любой манер.
OdpowiedzUsuńРаспространение криптоиндустрии дало перспективу любым посетителям маркета http://forum.omnicomm.pro/index.php?action=profile;u=3762 реализовывать персональные сделки на различном расстоянии. Юзеру не нужно непосредственно сталкиваться с продавцом, всякую закупку допускается оплачивать онлайн. Для оплаты товара на портале Gidra применяют интерактивные кошельки, либо криптовалюту.
OdpowiedzUsuńОтбирайте интересующий вариант отдыха в онлайн-сети на собственный манер. В итоге развития ИТ методик в сети интернет создано немыслимое число интересных порталов. Всякий клиент сможет посетить форум или портал позитивного веб-сайта сайт гидра онион ссылка.
OdpowiedzUsuńСтоит учесть, что наибольшее количество пользователей посещают разные развлекательные форумы. Как правило пользователи в интернет-сети играют в интерактивные игрушки. На странице http://www.ultrasonix.com/wikisonix/index.php?title=Сайт gidra com клиенты найдут множество забав, и серьезный портал для взаимосвязи с единомышленниками вирт сообщества.
OdpowiedzUsuńБлагодаря постоянной переадресовки ни один человек не может выследить покупателя. Заходите в систему маркета сайт гидры hydra Мамоново лишь только в режиме анонима. Для начала стоит применить для верификации на форуме Гидра новейший протокол TOP. Надежное криптование предоставляет солидную величину защищенности для всех посетителей магазина Гидра.
OdpowiedzUsuńПомимо надежности при покупках посетители частенько думают запрятать паспортные данные. Интерактивная платформа http://forum.table-lighters.com/viewtopic.php?f=10&t=70074 позволит заполучить соответственный продукт немедленно. Беспроцентные покупки в сети интернет являются приоритетом для каждого онлайн-магазина.
OdpowiedzUsuńСайт ГидраРУ выступает помощником во всех проведенных операциях меж клиентом и реализатором. Заказчик получает устойчивую гарантию по покупке товаров в https://bbs.panabit.com/home.php?mod=space&uid=367314. Немыслимый ассортимент товаров онлайн-магазина постоянно пополняется новыми товарами по наиболее положительной стоимости. Руководство сайта наблюдает, чтобы все представленные маркетплейсы идеально проводили условия.
OdpowiedzUsuńЛюбые виды поставляемой фанеры первоклассно противостоят пару, неблагоприятным погодным условиям, при этом полотна остаются максимально прочными. Самая важная сфера применения - утепление кровли, помещений и времянок, гаражей внешняя облицовка фасадов объектов. Существует целый ряд типов ФСФ фанеры, любая из них характеризуется отдельными показателями фанера 24 мм.
OdpowiedzUsuńСкрытная закупка проходит только в закрытой интернет-сети. Всякая операция на http://voyeur-house.club/profile.php?u=usipe обещает посетителям высокую степень защиты. Многие клиенты в курсе о маркетплейсе Hidra, но зайти в него максимально трудно. Покупателю нет надобности подвергать самого себя убыткам, организуя договор с реализатором продукта.
OdpowiedzUsuńВыбирайте любимый метод отдыха в интернет-сети на всякий вкус. Каждый клиент имеет возможность посетить форум или страницу развлекательного веб-сайта как пополнить баланс на гидре. В итоге усовершенствования компьютерных технологий в глобальной сети появилось громадное множество развлечений.
OdpowiedzUsuńВ период внедрения кибер-преступников клиент практически не вычислит, что на личном ПК находится посторонний софт. Первой задачей преступников является сетевой удар вашего ПК. Используйте именно hydra ru для регистрации на информационный портал Hydra. Открыть информацию по банковским карточкам юзера для опытнейшего мошенника легко.
OdpowiedzUsuńВлагонепроницаемая https://fanwood.by/ отлична от влагостойкой тем, что она обработана специальным раствором смолы. Благодаря особым чертам фанерная плита довольно часто используется в судостроении, и даже при производстве прицепов и т.д. . В основном с целью производства фанеры водоустойчивой применяют химические соединяющие вещества.
OdpowiedzUsuńДля того, что бы реализовать хороший ремонт, нужно понимать, какие материалы фанеры представлены на рынке и зачем они используются. Имеется большое количество главных и больше всего встречающихся типов строительного материала. http://cqinca.com/home.php?mod=space&uid=103021&do=profile клиент сможет на интернет-сайте фанеры в Белоруссии Fanwood.
OdpowiedzUsuńВсем покупателям магазина гидра сайт hydra9webe com доступен многочисленный выбор гаджетов, которые нельзя отыскать в стандартном маркете. Платформа имеет огромное количество преимуществ, в ряду каких надо отметить отличную степень сохранности проводимых сделок. Портал Хидра распространяет свою продукцию на всей стране.
OdpowiedzUsuńОтыскать местоположение коннекта в сеть по средствам ТОР абсолютно невозможно. Найдется огромное число анонимных веб-серферов, что в режиме онлайна прерывают эксперименты кибератаки персонального компьютера или смартфона. Благодаря интегрированной защите человек станет без особых премудростей качать тематическую информацию в инете. Инет веб-обозреватель TOR соединяется http://naktuz.phorum.pl/viewtopic.php?p=2918#2918 с помощью благодаря огромному количеству серваков.
OdpowiedzUsuńВнимательно находите продукт, сопоставив стоимость в крупных онлайн-магазинах проекта ГидраРУ. Админы платформы постоянно наблюдают за соблюдением операций торговли в магазине. Конечно просматривайте оценку торговца, новый перечень размещен по адресу hydra магазин. Для надежности посетителей работает постоянная поддержка.
OdpowiedzUsuńhttp://gundeminfo.az/index.php?subaction=userinfo&user=ygopykivi любой желающий имеет возможность на площадке пиломатериалов в Белоруссии Fanwood. Для того, что бы подготовить квалифицированный ремонт, необходимо понимать, какие классы фанеры продаются на торговых площадках и с какой целью они применяются. Есть несколько решающих и максимально встречающихся видов облицовочного материала.
OdpowiedzUsuńОтличительная черта ламинированной фанеры ФОФ http://impulsive.free.fr/index.php?file=Members&op=detail&autor=obehylic
OdpowiedzUsuńДля формирования контракта вам необходимо логиниться на основном портале. Множество опытных торговцев продают свою продукцию по всей территории страны. Подтвердить добросовестность магазина возможно по рецензиям на сайте hydra рабочий сайт. Авторизоваться на сайте Hydra RU можно посредством какого угодно мобильного устройства, либо домашнего компьютера.
OdpowiedzUsuńWyjątkowy torcik ;)
OdpowiedzUsuńУдивительный портал развлечений «Гидра» hydraclubbioknikokex7njhwuahc2l67lfiz7z36md2jvopda7nchid битки на гидру
OdpowiedzUsuńМожно ли заглянуть на прогрессивный интернет-магазин ГидраРУ на компе обменник биткоин на гидре 2022
OdpowiedzUsuńПродвинутый человек покупает практически все продукты через интернет. Существует специфическая продукция, скупить какую возможно лишь онлайн. В магазине https://magazin.hydraruzxpnew4afk.com выставлен громаднейший спектр товаров на ваш вкус. Гаджеты и даже софт разумно оформлять по сети.
OdpowiedzUsuńВ результате обширной переадресации никто в мире не может мониторить пользователя. Правильно применить для авторизации на сайте HydraRU современный протокол ТОР. Многоканальная кодировка предоставит высокий уровень безопасности для всех клиентов магазина Hydra RU. Заходите в сеть маркетплейса гидра zerkalo onion 2022 com 2022 лишь только в режиме анонимно.
OdpowiedzUsuńКак быстро залогиниться на форум ГидраРУ с компа как использовать гидру
OdpowiedzUsuńБывает огромное множество линков, по которым покупатель может авторизироваться на hydraclubbioknikokex7njhwuahc2l67lfiz7z36md2jvopda7nchid русская гидра. Для начинающих потребителей бывает проблемно зайти на крупнейшую площадку HydraRU. Действительный список перекрестных линков есть возможность беспроблемно просмотреть в интернете. Как зарегиться на маркет ГидраUnion с ноутбука?
OdpowiedzUsuńОтличительная черта ламинированной фанеры ФОФ мдф 3 мм
OdpowiedzUsuńНа сайте hydraclubbioknikokex7njhwuahc2l67lfiz7z36md2jvopda7nchid старая гидра вы сумеете найти продукты на свой вкус и стоимость. ЮнионHYDRA – это большой виртуальный маркет, где возможно заполучить необходимые гаджеты по действительно выгодной стоимости. Онлайн-магазин реализует продукцию уже более шести лет, и за этот отрезок времени смог проявить себя в качестве крутой торговой платформы. Сегодня 99 процентов конкретных торговых операций проходят в инете.
OdpowiedzUsuńНа портале гидра слободской 2022 юзеры сумеют покупать продукцию отдельной единицей, либо значительной партией. Высококвалифицированные коммерсанты форума Hydra RU имеют соответствующий ранг, он доступен всем посетителя маркетплейса. Купить конкретный товар на удивление несложно – доступно проанализировать стоимость, или посмотреть рейтинг продавцов. В данном случае есть возможность закупить любые вещества, компьютерную технику или конфиденциальную информацию.
OdpowiedzUsuńКак правильно войти на сайт HydraЮнион с компа как купить товар на гидре
OdpowiedzUsuń