Nadzienie trzyma się w chałce doskonale, nic kompletnie nie wypływa, tosty smażą się bez problemu. I własnie co do samego smażenia - użyłam do tego celu genialnej patelni WOOL Szafir, którą mam okazję od dłuższego czasu testować. Całą recenzję możecie przeczytać w TYM poście. A dodatkowo dla Wszystkich Czytelników bloga mam kod rabatowy na cały asortyment -15% na hasło ILONA15. Kod ważny jest do 15.04.2018 r. Zapraszam i... smacznego! 😍
SKŁADNIKI:
- 1 chałka
- 2 jajka
- 3/4 szklanki mleka
- 1/2 laski wanilii lub 1 łyżeczka esencji waniliowej
- 1 łyżka cukru
- 150 g serka śmietankowego
- cukier puder do serka (ilość według uznania)
- skórka otarta z 1/2 małej pomarańczy
DODATKOWO:
- świeże owoce (truskawki, maliny, brzoskwinie, jagody, borówki, itp - według uznania)
- listki mięty lub melisy
- masło klarowane do smażenia
WYKONANIE:
W miseczce wymieszaj dokładnie serek śmietankowy z cukrem i wanilią lub esencją.
W drugiej miseczce roztrzep jajka z mlekiem.
Chałkę pokrój na 4-5 cm kawałki. Na środku każdego kawałka zrób wzdłuż nacięcie, następnie palcami wyrób kieszonki i wypełnij je nadzieniem z serka.
Tak przygotowane tosty zamocz ze wszystkich stron w mieszance jajek i mleka, a następnie smaż je na rozgrzanym maśle do lekkiego zrumienienia. Tosty podawaj ze świeżymi owocami i śmietanką lub z ulubionymi dodatkami. Gotowe! Smacznego!
Wpis powstał we współpracy z firmą Gustus.
Bardzo smaczne i sycące tosty
OdpowiedzUsuńWiki, dziękuję :))
OdpowiedzUsuń