wtorek, 23 kwietnia 2019

JAJECZNICA Z AWOKADO I RZEŻUCHĄ


Jakby Wam było jeszcze mało jajek i rzeżuchy po tegorocznych Świętach to podrzucam Wam "przepis" na przepyszne śniadanie jeszcze w klimacie Wielkanocnym 😋🍳🐤🐣 Jadam takie przez cały rok, zastępując często rzeżuchę po prostu szczypiorkiem. To naprawdę pyszna jajecznica z dodatkiem kremowego awokado i świeżej, ostrej rzeżuchy - kilka minut roboty i zdrowe oraz pożywne śniadanie (albo kolacja) gotowe. Ciężko tu nawet mówić o przepisie, bo jajecznicę każdy potrafi zrobić, ale pomyślałam, że może i taki pomysł ktoś z Was wykorzysta. Jeśli będziecie smażyli jajecznicę na najmniejszym ogniu, przez kilka minut, często "zgarniając" ją  na patelni drewnianą łopatką z jednej strony do drugiej, to wyjdzie Wam bardzo delikatna i kremowa jajecznica... 👌 Spróbujcie koniecznie!


SKŁADNIKI:

  • 3 jajka
  • 1,5 łyżeczki masła
  • 1 dojrzałe awokado
  • rzeżucha (ilość według uznania)
  • sól i pieprz do smaku


WYKONANIE:
Na malej patelni roztop masło i wbij jajka, posól i opcjonalnie popieprz do smaku. Smaż jajecznicę na najmniejszym ogniu "zgarniając" jajka drewnianą łopatką z jednej strony do drugiej, aż do uzyskania ulubionej konsystencji. Na koniec dodaj pokrojone w kostkę awokado i posiekaną rzeżuchę. Gotowe! Smacznego!






2 komentarze:

Ślicznie dziękuję za pozostawiony komentarz :)

TOP