Przepiękny bukiet tulipanów z pomidorków daktylowych, nadzianych delikatnym, śmietankowym serkiem z dodatkiem czosnku. Urocza i przepyszna przekąska, a przede wszystkim ozdoba stołu na każdym przyjęciu:) Bukiet będzie prezentował się cudownie na wielkanocnym stole, więc może skusicie się jeszcze o przygotowanie go w tym roku? Oczywiście dzięki dostępności pomidorków daktylowych przez cały rok, możecie zrobić go na wiele różnych okazji. Tulipany smakują rewelacyjnie i mój bukiet został pożarty przez domowników w tempie ekspresowym. Pomysł zaczerpnęłam z ulubionego programu dla dzieci mojej Córki ("Blog Kulinarny Angie"):D P.s. Z nadziewaniem pomidorków jest trochę zabawy, ale efekt chyba jest tego wart?:))
Przy okazji życzę wszystkim Czytelnikom Bloga radosnych i pysznych Świąt Wielkanocnych! A tym, którzy Świąt nie obchodzą, życzę miłego i słonecznego weekendu :))
SKŁADNIKI:
- pomidorki daktylowe (ilość według uznania, ja użyłam 13 sztuk)
- 150 g serka śmietankowego (użyłam Almette)
- 2 ząbki czosnku
- odrobina soli
- 14 łodyżek szczypiorku
WYKONANIE:
Pomidorki dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
Każdy pomidorek natnij od góry na krzyż, dość głęboko, uważając, aby nie przeciąć do samego dołu. Z drugiej strony zrób nożykiem ostrożnie małą dziurkę.
Serek wymieszaj dokładnie z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą.
Wyglądają jak żywe! super!
OdpowiedzUsuń